Întâlnire Klaus Iohannis - Joseph Daul. Vezi ce au discutat

Preşedintele României, Klaus Iohannis a vorbit cu preşedintele PPE, Joseph Daul despre situaţia geopolitică actuală în contextul negocierilor de pace de la Minsk.

Adăugat: 12 Februarie 2015
Ultima actualizare:12 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis (stânga) şi Joseph Daul
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, azi-dimineaţă, la Bruxelles, o întâlnire cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu prilejul reuniunii Partidului Popular European.

Principalele teme de discuţie au vizat situaţia geopolitică actuală, în contextul negocierilor de pace de la Minsk, precum şi elemente de politică internă a României, în primele luni de la preluarea mandatului, după alegerile prezidenţaile din noiembrie.

După-amiază, preşedintele Klaus Iohannis va reprezenta România la lucrările Consiliului European, care are ca tema de discuţie lupta împotriva terorismului şi situaţia Greciei .

După negocierile, încheiate azi-noapte târziu, miniştrii de finanţe din zona euro nu au ajuns la niciun acord cu Grecia.

Potrivit agenţiilor de presă, guvernul de la Atena refuză să aplice, în continuare, măsurile de austeritate impuse de FMI şi Uniunea Europeană şi cere o schemă mai lejeră de returnare a împrumuturilor, care să ţină cont de performanţele economice ale ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că procesul de consolidare a uniunii economice şi monetare are o importanţă deosebită nu numai pentru ţările care sunt membre în zona euro, ci şi pentru celelalte ţări din Uniune, în contextul în care România se pregăteşte să devină membră în zona euro.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza