Întâlnire Klaus Iohannis - Jean-Claude Juncker, la Bruxelles

Şeful statului va avea, astăzi, convorbiri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi se va întâlni cu membri Colegiului comisiei.

Adăugat: 31 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, la Bruxelles
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis discută, astăzi, la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Pe agendă se vor afla şi negocierile privind următorul buget al Uniunii, după 2020.

Şeful statului român va aborda cu oficialităţile europene şi modificările aduse legilor justiţiei de către Parlament şi lupta împotriva corupţiei din România.

Şeful statului va avea, astăzi, convorbiri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi se va întâlni cu membri Colegiului comisiei.

Cei doi oficiali urmează să susţină, la finalul întrevederii, o declaraţie comună de presă. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul convorbirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea.

De asemenea, va arăta că preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va avea o abrordare echilibrată şi obiectivă în interesul Uniunii şi a statelor membre care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană.

O temă importantă care va fi discutată astăzi, la Bruxelles, este situaţia din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

Comisia Europeană a făcut, recent, un apel la Parlamentul României să regândească modificările legilor justiţiei şi s-a oferit să acorde asistenţă autorităţilor în acest proces.

De asemenea, a avertizat cu privire la pericolul regresului în ceea ce priveşte legile justiţiei, Codurile Penale şi legile privind conflictul de interese şi corupţia.

În cadrul vizitei la Bruxelles, şeful statului se va mai întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru a discuta despre agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie.

Şefii de stat şi de guvern vor dezbate priorităţile politice ale bugetului UE pe termen lung, dar vor aborda şi aspecte instituţionale.

Pe agenda de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis se află şi o întrevedere cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza