Întâlnire între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta. Vezi aici ce au discutat

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit la Palatul Cotroceni, unde au discutat despre proiectul de buget al României pentru 2013 şi pregătirea vizitei delegaţiei FMI.

Adăugat: 3 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut, joi, o întrevedere la Palatul Cotroceni. Este prima întâlnire din acest an, dintre cei doi oficiali.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, discuţiile au durat mai bine de o oră şi jumătate și au vizat chestiuni legate de bugetul pe anul în curs, iar, potrivit Guvernului, s-a vorbit despre apropiata vizită a delegaţiei FMI şi alte teme de importanţă pentru anul 2013.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta au avut o întrevedere astăzi, la Palatul Cotroceni, care a durat mai bine de o oră şi jumătate şi în cadrul căreia s-au discutat chestiuni legate de bugetul României pe anul 2013 şi de finanţarea deficitelor", a declarat Oprea, citat de Mediafax.

De asemenea, Guvernul a transmis presei un comunicat conform căruia "primul ministru Victor Ponta a avut o întrevedere cu preşedintele României Traian Băsescu pe tema apropiatei vizite a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti".

"În cadrul acestei întâlniri s-au abordat şi alte teme de importanţă pentru anul 2013", se mai precizează în document.

Guvernul subliniază faptul că "întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul instituţional normal Guvern-Preşedinţie".

FMI vine în România pe 15 ianuarie

O misiune a Fondului Monetar Internaţional condusă de Erik de Vrijer se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discuţie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară.

În mod tradiţional, delegaţia FMI se întâlneşte atât cu reprezentanţii guvernamentali, cât şi cu şeful statului, astfel încât este necesară o armonizare a poziţiilor susţinute în faţa Fondului între preşedinte şi prim-ministru.

Conform unor surse guvernamentale, o nouă întrevedere între cei doi ar putea să aibă loc cu câteva zile înainte de 15 ianuarie.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
3 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:
4 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza