Întâlnire Hollande - Merkel pe subiectele fierbinți ale UE

Atât François Hollande, cât şi Angela Merkel sunt hotărâţi să apere zona Schengen şi să găsească soluţii la criza migranţilor, care a slăbit poziţia cancelarului Angela Merkel pe scena politică germană.

Adăugat: 7 Februarie 2016
Ultima actualizare:7 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Franței, François Hollande și cancelarul german, Angela Merkel. Sursa: euractiv.ro
trimite pe mail

Criza migranţilor şi impactul acesteia asupra Spaţiului Schengen, dar şi concesiile pe care Marea Britanie le cere pentru a rămâne în Uniunea Europeană sunt printre temele pe care le vor aborda, astăzi, în cadrul unui dineu, preşedintele francez, François Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel.

Atât François Hollande, cât şi Angela Merkel sunt hotărâţi să apere zona Schengen şi să găsească soluţii la criza migranţilor, care a slăbit poziţia cancelarului Angela Merkel pe scena politică germană.

Pentru cei doi lideri, trebuie întărit sistemul de primire şi triere a migranţilor în Grecia.

Migranţii care nu pot pretinde la statutul de refugiat trebuie trimişi în ţările de origine sau în Turcia, asupra căreia se vor face presiuni ca să-i accepte pe cei respinşi la frontieră.

De asemenea, cuplul franco-german va face presiuni mai ales la summitul european din 18 februarie de la Bruxelles, pentru redistribuirea refugiaţilor sosiţi în Europa.

Se ştie că anumite ţări, ca de exemplu cele din Grupul de la Visegrad - Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia - sunt extrem de reticente în privinţa primirii de refugiaţi pe teritoriul lor.

În ce priveşte referendumul din Marea Britanie pentru rămânerea acesteia în Uniune, Parisul şi Berlinul au poziţii foarte apropiate.

În orice caz, preşedintele francez, François Hollande, nu vrea să facă noi concesii premierului britanic, David Cameron, în plus de cele conţinute în propunerea făcută de şeful Consiliului European, Donald Tusk.
 Autor:
Tudor Ţepeneag
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza