Întâlnire Guvern -Sindicate pe tema salarizării

Sindicatele cer păstrarea raportului de la 1 la 12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu din sistemul public şi nu de 1 la 15, cum propune Guvernul.

Adăugat: 18 Septembrie 2010
Ultima actualizare:18 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc se întâlneşte, sâmbătă,  la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale.


Întâlnirea a fost programată după ce discuţiile de vineri sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Muncii s-au încheiat fără rezultate.


În cadrul negocierilor pe tema noii legi a salarizării din sectorul bugetar, s-a stabilit doar o nouă întâlnire pentru marţi, pentru o discuţie privind salariul minim.


Sindicatele cer păstrarea raportului de 1 la 12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu din sistemul public şi nu de 1 la 15, cum propune Guvernul.


Ele mai vor ca salariul de bază corespunzător nivelului unu să fie salariul minim garantat în plata pe economie şi solicită ca acesta să fie de 750 de lei, faţă de 640, cât propune executivul.


De asemenea, sindicatele nu doresc modificări la Codul Muncii.


 
După întâlnire, sindicaliştii au precizat că până în acest moment nu ştiu să se fi stabilit cuantumul salariului minim.

 

Ei şi-au reafirmat intenţia de a susţine ca salariul minim să fie de 50 % din salariul mediu pe economie, fără a preciza o sumă în acest sens.

 

Noua lege de salarizare unitară ar trebui să fie gata în această lună, astfel încât să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011.Autor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza