Întâlnire de lucru premier- conducerea Ministerului Comunicaţiilor

Premierul Dacian Cioloş a avut azi o întrevedere de lucru, la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, cu ministrul Marius Bostan.

Adăugat: 15 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

De asemenea, la întâlnire au fost prezenţi: secretarii de stat Horaţiu Anghelescu şi Radu Dorcioman, subsecretarul de stat Carmen Elian şi alţi membri ai echipei de conducere din minister.

La sfârşitul întrevederii de lucru, prim-ministrul Dacian Cioloş şi ministrul Marius Bostan au avut o declaraţie comună pentru presă.
Premierul Dacian Cioloş a declarat au fost trecute în revistă priorităţile pe care le are ministerul până la sfârşitul anului.

Acesta a precizat că s-a mai discutat şi despre programul Ro-Net.

"E vorba despre internet la sate, program pentru care am avut şi avem în continuare bani din fonduri europene, cateva zeci de milioane de euro, dintre care în exerciţiul financiar 2007-2013 s-au cheltuit foarte puţini bani.Au existat disfuncţionalităţi şi o anumită rezistenţă în ceea ce priveşte introducerea internetului la sate. Este vorba despre 750 de localităţi care ar putea beneficia de internet la sate. Din ce s-a făcut până acum, în ultimele două luni, avem 90 de proiecte, pentru 90 de comune, care sunt în curs de finalizare şi ne fixăm ca obiectiv să finalizăm tot acest proces, până la sfârşitul anului, şi să reuşim să cablăm toate localităţile", a explicat Cioloş.

Un alt subiect s-a referit, potrivit premierului Dacian Cioloş la Agenda Digitală despre care a afirmat că "trebuie să fie o prioritate pentru România şi pentru orice guvern, pentru că acest lucru presupune nu doar mai multă transparenţă în actul guvernamental, dar presupune şi costuri mai reduse şi o simplificare pentru cetăţeni, beneficiarii unor servicii publice".

Ministrul Marius Bostan a precizat că, pe lângă subiectele prezentate de primul ministru, au mai fost abordate şi alte câteva teme: situaţia de la C.N. Posta Română S.A., şi disfuncţionalităţile IT la nivel guvernamental:

"Poşta Română este o companie care are peste 27.000 de angajaţi şi suntem decişi să lansăm un plan de restructurare şi un plan de management pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a face din această companiei, una fanion a economiei româneşti. Când vorbesc de restructurare nu mă refer la concedieri: nu dau eu afară oameni de la Poştă. Evaluăm, de asemenea, posibilitatea unui IPO (listare la bursă, n.r.), deoarece procesul de privatizare început a eşuat, după cum bine ştiţi. Poşta trebuie să intre într-un proces de transparentizare şi de întărire a managementului", a spus el.

Referitor la subiectul privind securitatea cibernetică, ministrul Marius Bostan a precizat că aceasta va fi pusă în dezbatere publică

"Este nevoie de această lege, pentru că România, în ultimul timp a devenit ţintă şi, din acest punct de vedere, suntem pregătiţi. Deja avem un plan de măsuri, extrem de precis, conform Strategiei naţionale de Securitate cibernetică. Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet şi investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate şi registre mari de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm", a mai spus ministrul Comunicaţiilor.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza