Întâlnire ambasadorul SUA-membrii Comisiei de Apărare pe tema flancului estic al NATO

Situaţia de pe flancul estic al NATO a fost subiectul întâlnirii de astăzi a ambasadorului american la Bucureşti, Hans Klemm, cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Adăugat: 19 Aprilie 2016
Ultima actualizare:20 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei, social-democratul Ion Mocioalcă, susţine că discuţia a fost una pregătitoare summitului NATO de la Varşovia, pentru care România îşi propune obiective clare.

"Sperăm să obţinem o prezenţă militară mai puternică în această zonă şi, de ce nu?, şi pe Marea Neagră, o forţă militară care să descurajeze anumite iniţiative care au luat amploare în ultimul timp, din partea celor care nu sunt membri NATO şi, în special, din partea Rusiei", a spus Ion Mocioalcă.

Discuţiile au vizat şi buna cooperare dintre cele două state în domeniul apărării militare şi securităţii, a subliniat la rândul său ambasadorul SUA, Hans Kelmm.

"Întâlnirea ne-a dat prilejul să trecem în revistă calitatea relaţiei care există între Statele Unite ale Americii şi România în domeniul apărării, în pregătirea summitului NATO care va avea loc în iulie anul acesta", a arătat Klemm.

Cei doi oficiali au ţinut să precizeze că astfel de întâlniri vor avea loc periodic în marja summitului NATO de la Varşovia din luna iulie.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Aprilie 2016
Ultima actualizare:
20 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza