Întâlnire a preşedinţilor României, Bulgariei şi Austriei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Ruse cu omologii săi bulgar, Rumen Radev şi austriac, Alexander van der Bellen.

Adăugat: 4 Mai 2018
Ultima actualizare:4 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Reuniunea informală la nivel de șef de stat Bulgaria-Austria-România (Ruse, Bulgaria)
trimite pe mail

Şeful statului urmează să participe astăzi după-amiază la o conferinţă dedicată regiunii Dunării.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat în această dimineaţă, la Ruse, cu omologii săi din Bulgaria şi Austria, atât în cadrul unei întrevederi trilaterale, cât şi într-o întâlnire bilaterală cu Rumen Radev, preşedintele bulgar.

Şeful statului şi-a propus să exprime interesul României de a colabora cu cele două ţări pentru atingerea obiectivului de avansare a agendei europene în interesul cetăţenilor.

Totodată, intenţionează să sublinieze că în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, ţara noastră va urmări, printr-o abordare pragmatică, o reflectare a rezultatelor proiectului european în beneficiul cetăţenilor.

De la ora 15:00, preşedintele Klaus Iohannis va participa, împreună cu omologii bulgar şi austriac, la conferinţa cu tema "Dezvoltarea durabilă a regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni", după care cei trei şefi de stat vor susţine declaraţii comune de presă.

Preşedintele României va avea şi o întrevedere bilaterală cu omologul austriac Alexander van der Bellen.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza