Întâlnire a Opoziţiei pe tema sesiunii extraordinare a Parlamentului

PSD, PNL şi PC se întâlnesc luni, pentru a stabili o strategie comună pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului , dar şi pentru o acţiune coordonată împotriva Puterii.

Adăugat: 9 August 2010
Ultima actualizare:9 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că a primit mandat din partea conducerii social democraţilor pentru o întâlnire cu liderii PNL şi PC pentru a discuta despre strategia în această sesiune extraordinară, dar şi pentru sesiunea ordinară a Parlamentului din toamnă."Ne întâlnim să găsim soluţii comune de luptă împotriva Guvernului Boc şi a fraudelor comise la nivel naţional şi local", a spus Ponta.


El susţine că situaţia gravă a României e cauzată de copruţia Guvernului şi a PDL.


Este vorba "de clientela  şi de afacerile lor" şi din acest motiv nu se pot face reforme în România, spune Victor Ponta.


"Ceea ce este important este că vreau să ne vedem, să vorbim direct şi să restabilim că adversarul nostru este Traian Băsescu şi PDL", a declarat Ponta după şedinţa de luni a conducerii PSD.


Propuneri PSD pentru sesiunea extraordinarăVictor Ponta a spus că PSD nu are nimic împotriva discutării Legii ANI şi a celorlalte acte normative propuse de preşedintele Băsescu pentru sesiunea extraordinară, dar împreună cu reprezentanţii PNL, social democraţii vor vota introducerea pe ordinea de zi a sesiunii a încă trei ordonanţe de urgenţă.

Este vorba despre ordonanţele referitoare la Legea finanţelor publice locale, preluarea spitalelor de autorităţile publice locale şi ordonanţa referitoate la Taxa pe Valoarea Adăugată.


PSD propune TVA de 5 la sută pentru alimentele de bază şi pentru energie, iar pentru celelalte produse, aşteptăm  să vedem care este propunerea Guvernului, a declarat Ponta.


Liderul social democrat a mai spus că PSD va găsi toate metodele politice şi parlamentare prin care să stopeze ceea ce numeşte "fraudarea fondurilor europene de către Guvernul Boc".


"Este cea mai mare fraudă a fondurilor europene pe măsura 322 şi vom încerca să readucem în faţa opiniei publice şi a Comisiei Europene această situaţie", a spus Victor Ponta.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza