Institutul Cantacuzino va fi trecut în subordinea MApN

În cel mult trei săptămâni, ministrul apărării, Adrian Țuțuianu, va prezenta un proiect în privința trecerii Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

Adăugat: 23 August 2017
Ultima actualizare:23 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Institutul Cantacuzino va fi transferat în cel mult o lună în subordinea MApN şi va deveni unitate militară cu o conducere militară.

În şedinţa de guvern de astăzi, ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că va prezenta în cel mult trei săptămâni un proiect în acest sens.

"Am făcut o evaluare prelabilă cu specialiştii din cadrul MApN, Direcţia medicală. Propun ca împreună cu dl ministru Bodog, în două săptămâni de zile să venim în guvern, maxim trei, venim cu un proiect de act normativ prin care să îl luăm şi să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară şi, sigur, cu angajaţi care corespund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut", a spus Adrian Ţuţuianu.

Anunţul ministrului Ţuţuianu vine după ce premierul Mihai Tudose i-a cerut acestuia, cât şi titularului portofoliului sănătăţii, Florian Bodog, să elaboreze un proiect prin care Institutul Cantacuzino să fie trecut la Apărare şi să devină operaţional în cel mai scurt timp.

La începutul acestei luni, Ministerul Sănătăţii estima că Institutul Cantacuzino, unul dintre foştii mari producători de imunologice din lume, va reveni pe piaţă cu vaccinuri în aproximativ doi - trei ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza