Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea MApN

Ministrul Apărării şi cel al Sănătăţii au semnat protocolul de predare - primire a patrimoniului Institutului Cantacuzino.

Adăugat: 22 Decembrie 2017
Ultima actualizare:22 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Declarații de presă ale ministrului Apărării Naționale și ale ministrului Sănătății - foto Valentin Ciobîrcă, MApN
trimite pe mail

Institutul Cantacuzino din Capitală a trecut, oficial, astăzi, în subordinea MApN. Ministrul apărării şi cel al sănătăţii au semnat protocolul de predare - primire a patrimoniului şi au anunţat totodată pregătirile pentru reluarea producţiei de vaccin.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că există un plan extrem de riguros de reaşezare a Institutului Cantacuzino, elaborat împreună cu Direcţia Medicală a MApN şi actuala conducere a institutului.

"Practic, după sărbători imediat, începem să lucrăm pe programul de management al institutului, ne pregătim să reluăm producţia de vaccin. Dincolo de faptul că la Institutul Cantacuzino se află laboratoare de referinţă, analizăm foarte bine infrastructura acestui institut. Ne gândim foarte serios la a muta activitatea de producţie în Băneasa, o investiţie Greenfield, pentru că eu cred că este mare nevoie de o infuzie de capital şi de investiţii foarte serioase pentru Institutul Cantacuzino", a spus Mihai Fifor.

Ministrul apărării a dat asigurări că nimeni nu va pleca de la Institutul Cantacuzino, ci se vor căuta soluţii pentru angajarea de personal.

De asemenea, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a explicat că este nevoie de minimum doi ani pentru a produce un vaccin.

"În situaţia în care reluăm producţia de vaccin, vom putea asigura acele goluri de producţie care se întâmplă în ultimul timp tot mai frecvent la nivelul Europei. Cred că se va începe cu tulpini, cu componente de vaccin, cred că ăsta va fi primul pas şi suntem pregătiţi să reluăm producţia de vaccin antigripal", a susținut Florian Bodog.

Ministrul sănătăţii a reamintit că premierul Mihai Tudose a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis pentru primirea de sprijin european pentru Institutul Cantacuzino.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza