Instituţiile de securitate româneşti şi britanice au o "excelentă cooperare"

Premierul Ponta şi şeful Serviciului de Informaţii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord-MI6 au vorbit despre colaborarea dintre instituţiile de securitate româneşti şi britanice în prevenirea şi combaterea terorismului.

Adăugat: 31 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Guvernul României
trimite pe mail

Primul ministru Victor Ponta l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe şeful Serviciului de Informaţii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - MI6, John Sawers, informează Guvernul într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, şeful Executivului şi şeful MI6 au discutat despre colaborarea dintre instituţiile de securitate româneşti şi britanice în prevenirea şi combaterea terorismului.

"Cu acest prilej a fost apreciată excelenta cooperare dintre instituţiile de securitate româneşti şi britanice în prevenirea şi combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetăţenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO şi ai Uniunii Europene. Între aspectele de interes special se află combaterea terorismului, a terorismului informatic şi a altor forme de activităţi ilegale la nivel regional şi global. A fost efectuat şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate", informează un comunicat de presă al Guvernului.

În document mai este precizat faptul că premierul a subliniat susţinerea pe care Guvernul României o acordă "consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituţional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică".

Amintim că şeful MI6 s-a întâlnit, joi, şi cu preşedintele Traian Băsescu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
31 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza