Instanţa Supremă respinge cererile avocaţilor lui Ponta şi Şova

Instanţa Supremă a respins cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii lui Victor Ponta, Dan Şova şi ai celorlalţi inculpaţi din dosarul Turceni-Rovinari, foşti membri din conducerea celor două companii energetice.

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Magistraţii au dispus începerea judecăţii şi au constatat legalitatea sesizării instanţei şi a probelor, însă decizia poate fi contestată.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe acuzaţii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, fapte presupus a fi fost săvârşite în calitate de avocat.

La termenul din 6 noiembrie al procesului, avocaţii lui Victor Ponta şi Dan Şova au ridicat mai multe excepţii prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală şi au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA, informează Agerpres.

Urmează ca pe data de 17 decembrie 2015 instanţa să verifice controlul judiciar în cazul lui Dan Şova.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel'', aminteltes sursa citată.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza