Instanţa Supremă a retrimis dosarul lui Rudel Obreja la Tribunalul Bucureşti

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că nu are competenţa să judece dosarul în care DNA solicită arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi a primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Adăugat: 3 Februarie 2015
Ultima actualizare:3 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Decizia Instanţei Supreme a fost dată în această seară.

În consecinţă, dosarul va fi trimis la Tribunalul Bucureşti.

Cei doi sunt puşi sub acuzare în dosarul "Gala Bute".

Rudel Obreja a fost reţinut în dosarul "Gala Bute" în care mai sunt cercetaţi foştii miniştri Elena Udrea şi Ion Ariton.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box,  Rudel Obreja,a fost prezentat astăzi Instanţei Supreme cu propunerea de arestare preventivă în dosarul "Gala Bute".

Rudel Obreja a fost reţinut aseară de procurorii DNA, împreună cu primarul localităţii Lupeni, pentru modul în care a fost organizat şi finanţat evenimentul sportiv din 2011.

Elena Udrea s-a prezentat astăzi la o secţie de Poliţie din Capitală, unde a mers conform programului stabilit, după ce a fost pusă sub control judiciar într-un alt dosar.

Referindu-se la cazul Bute, fostul ministru a respins acuzaţiile că implicarea Ministerului Dezvoltării în Gală ar fi fost ilegală şi că ea ar fi urmărit capital electoral prin asocierea sa cu numele lui Lucian Bute. 

"Un aparat întreg în minister care are sarcina de a verifica legalitatea acţiunilor a găsit soluţia legală. Ce este ilegal în a încerca să finanţezi cu fonduri europene promovarea României prin imaginea unui mare sportiv aşa cum era Lucian Bute atunci? Păi nu era campanie electorală, era 2011 şi doi la mână: este prima dată când se formulează o astfel de acuzaţie cum că un om politic încearcă să facă o acţiune pentru imagine, păi ce să zicem de un ministru care inaugurează o autostradă, ce să zicem de un ministru care inagurează o şcoală? ", a spus Udrea.

Agenţia Naţională de Integritate a decis să verifice modul în care a fost dobândită averea deputatului Elena Udrea.

Verificările se fac din octombrie anul trecut până în prezent, afirmă surse judiciare, citate de reporterul nostru Mădălina Verman.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza