Inspecţia Judiciară verifică afirmaţiile premierului privind justiţia

Inspecţia Judiciară a fost sesizată marți de către secţiile de judecători și procurori ale CSM, cu privire la declaraţiile premierului Victor Ponta, în cazul Năstase.

Adăugat: 9 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Tamara Manea, susţine că inspectorii judiciari nu vor face niciun control la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea a precizat că vor fi doar verificări ale afirmaţiilor premierului Victor Ponta pentru a se stabili dacă acestea corespund sau nu realităţii şi dacă, prin aceste afirmaţii, a fost afectată în vreun fel independenţa justiţiei sau s-a creat o presiune asupra magistraţilor care au instrumentat şi respectiv judecat cauza.

"În cadrul acestei proceduri nu se face niciun control nici la DNA, nici la ÎCCJ. Procedura vizează exclusiv afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta. Verificările sunt de natură să stabilească dacă afirmațiile corespund sau nu realității și dacă prin aceste afirmații a fost afectată în vreun fel independența justiției sau s-a creat o presiune asupra magistraților care au instrumentat și, respectiv, judecat cauza. Încă o dată precizez: nu este vorba de niciun control declanșat de IJ la cele două instituții, respectiv DNA și ÎCCJ", a subliniat inspectorul Tamara Manea.

Verificările se fac la sesizarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Premierul Victor Ponta afirmase, după condamnarea lui Adrian Năstase, că acesta este un condamnat politic, o victimă a regimului Traian Băsescu şi un caz perfect comparabil cu cel al Iuliei Timoşenko.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
9 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza