Inspecția Judiciară s-a sesizat în urma afirmaţiilor făcute de Mihaiela Moraru Iorga şi Vlad Cosma

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Adăugat: 12 Februarie 2018
Ultima actualizare:12 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conducerea Inspecţiei Judiciare s-a sesizat din oficiu, astăzi, în legătură cu afirmaţiile făcute în spaţiul public de procurorul Mihaiela Moraru Iorga şi de fostul deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Aseară, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Laura Codruţa Kövesi a negat, astăzi, această afirmaţie, subliniind că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror.

Tot aseară, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, şi fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie.

În acest context, DNA a precizat, astăzi, într-un comunicat, că înregistrările respective au scopul de a compromite procurorii şi ofiţerii de poliţie care au instrumentat dosarele în care sunt inculpaţi Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza