Inspecţia Judiciară a fost sesizată de ministrul Justiţiei în cazul dosarului 10 august

Ministrul justiţiei, Stelian Ion, a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul fostei şefe a DIICOT, Georgiana Hosu, pentru modul de gestionare a dosarului 10 august, pentru care s-a cerut infirmarea soluţiei de casare.

Adăugat: 13 Martie 2021
Ultima actualizare:13 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a explicat într-un interviu că ar trebui să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijenţă sau cu o părere a unui magistrat procuror în acest dosar, care îi viza pe foştii şefi ai Jandarmeriei. Ministrul a semnat tot ieri şi o solicitare către procurorul general privind un control amplu la Parchetele din ţară, care să verifice cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

Stelian Ion: Am atribuţia asta, potrivit legii, să declanşez un control pe anumite chestiuni care ţin de respectarea regulilor în ce priveşte activitatea procurorilor şi vreau să am o imagine de ansamblu cu privire la toate unităţile de Parchet pentru a veni, în final, cu nişte propuneri concrete, astfel încât genul ăsta de preluări de dosare cu japca să nu se mai poată realiza.

În urma interviului, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a sesizat la rândul său Inspecţia Judiciară în vederea apărării independenţei procurorilor.

EL consideră că declaraţiile ministrului justiţiei ar putea fi percepute ca generalizări ale încălcării legii în activitatea Parchetelor şi că se impun clarificări.

Şeful CSM crede că trebuie verificate mai multe aspecte, inclusiv dacă au existat ceea ce Stelian Ion a catalogat drept preluări de dosare cu japca sau dacă dispunerea controalelor invocate de acesta este posibilă, potrivit legii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza