Înscrierea pentru votul prin corespondenţă din diaspora începe duminică

Începând de duminică, 28 iulie, cetăţenii români din străinătate care doresc să voteze prin corespondenţă se pot înregistra on-line pe portalul www. votstrainatate.ro.

Adăugat: 26 Iulie 2019
Ultima actualizare:26 Iulie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că începând de duminică, 28 iulie, cetăţenii români din străinătate care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale din toamnă, prin corespondenţă sau la o secţie din afara ţării, mai aproape de domiciliul sau reşedinţa lor, se pot înregistra on-line pe portalul www. votstrainatate.ro.

Înscrierea va începe la ora 12:00, ora României, iar formularele vor fi active pană pe data de 11 septembrie. Portalul de înregistrare, creat şi administrat de AEP, are două secţiuni: alegător în străinănate la o secţie de votare şi alegător în străinătate prin corespondenţă.

Constantin-Florian Mituleţu-Buică: Pentru a i se crea secţie de votare nu are nevoie de documentul de rezidenţă, dar pentru votul prin corespondenţă are nevoie de rezidenţă şi de acte de şedere şi a demonstra locul de reşedinţă pentru a putea primi documentele pentru votul prin corespondenţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza