INS: Economia româneasca are cea mai ridicată rată de creștere

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, spune că există elemente care sugerează că vorbim de o creştere sustenabilă.

Adăugat: 9 Octombrie 2016
Ultima actualizare:9 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Economia românească a ajuns la cea mai ridicată ridicată rată de creştere înregistrată după anul 2008, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Specialiştii apreciază că evoluţia pozitivă a Produsului Intern Brut este şi sustenabilă pentru că, în ultima perioadă, nu a mai fost susţinută în primul rând pe consum.

Pe prima jumătate a anului, creşterea a fost de aproximativ 5 procente faţă de primele şase luni din 2015.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, spune că există elemente care sugerează că vorbim de o creştere sustenabilă.

"Trimestrul II ne arată la creştere de 6% cel puţin trei elemente de încredere pentru sustenabilitate. Unu: dinamica investiţiilor a fost mai mare decât cea a consumului populaţiei. Creşterea cea mai mare a fost în investiţiile private. Al doilea element: de două luni, nu mai importăm foarte mult pentru consum, producem pentru consum mai mult tot datorită sectorului privat. Şi, în fine, al treilea: încrederea - este printre cele mai ridicate din Europa; pe termen mediu, credem că rămânem mai mulţi ani pe palierul de 4%", a spus Ion Ghizdeanu.

Şi prognoza de toamnă a FMI pentru România situează creşterea economică la 5 procente pentru acest an.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza