INS: Creştere economică de 4,2 %

România a înregistrat o creştere economică de peste 4 procente în primul trimestru al acestui an - a anunţat astăzi Institutul Naţional de Statistică.

Adăugat: 13 Mai 2015
Ultima actualizare:13 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Creşterea economică este cea mai mare din întreaga Uniune Europeană.

Economia României a crescut cu 4,2% în primele trei luni ale acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea este cea mai mare din rândul ţărilor europene - indică datele publicate de Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat.

În primul trimestru al acestui an, Uniunea Europeană a avut o creştere economică de 1,4%. În ceea ce priveşte economiile mari, doar economia Marii Britanii a avut o evoluţie peste medie, cu o creştere de 2,4%. În  primul trimestru, economia Germaniei a crescut cu 1%, însă dă semne de încetinire.

În schimb, Franţa, cu o creştere de 0,7%, sub cea a Germaniei, dă semne că a intrat pe un trend pozitiv. O altă veste bună este creşterea Spaniei, de 2,6%, o nouă dovadă că economia începe să iasă din criză.  

Revenind la situaţia României, INS a anunţat rezultate pozitive şi în alte domenii.

În primul trimestru al acestui an volumul lucrărilor în construcţii a fost mai mare cu peste 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. O creştere de peste 6% s-a înregistrat în primul trimestru al acestui an şi la comerţul cu autovehicule şi motociclete.

AICI Comunicatul de presă al INS

Premierul Victor Ponta a afirmat că se aştepta ca economia să continue sa meargă în această directie pozitivă. 

"Am o zi foarte bună, sper să rămână aşa, pentru că, totuşi, 4,2 creştere economică, trimestrul I, faţă de trimestrul I din 2014, este mult peste ceea ce ne aşteptam, ca să fiu sincer, şi cred că mergem în continuare în direcţia bună", a afirmat Victor Ponta, potrivit readctorul RRA.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
13 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza