Iniţiativă cetăţenească a USR - "Fără penali în funcţii publice"

Grupul de iniţiativă al acestei campanii îşi doreşte modificarea Constituţiei pentru a le interzice persoanelor cu condamnări definitive să mai fie alese în funcţii de demnitate publică.

Adăugat: 12 Februarie 2018
Ultima actualizare:12 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna
trimite pe mail

Uniunea Salvaţi România a înregistrat, astăzi, la notariat o iniţiativă cetăţenească intitulată "Fără penali în funcţii publice".

Preşedintele USR, Dan Barna, a arătat că Grupul de iniţiativă al acestei campanii îşi doreşte modificarea Constituţiei pentru a le interzice persoanelor cu condamnări definitive să mai fie alese în funcţii de demnitate publică.

Dan Barna a mai afirmat că această iniţiativă este singura posibilitate de a se reveni la normalitate şi de a opri o grupare de oameni politici să mai folosească statul pentru interesele proprii.

"Noi credem şi membrii comitetului de iniţiativă cu care am fost astăzi în faţa notarului pentru a realiza primul pas procedural consideră că în momentul de faţă în societatea din România sunt suficienţi de mulţi oameni care doresc să avem o clasă politică curată. Sunt suficienţi de mulţi oameni care doresc să reducem cel puţin, dacă nu să eliminăm ideea aceasta că a fura bani publici este un lucru normal. Ideea aceasta că e normal, condamnat fiind, să conduci destinele naţiunii şi să spui asta cu mândrie pentru că noi aşa putem, pentru că se poate. Lucrul acesta poate fi oprit şi iniţiativa pe care o demarăm astăzi "Fără penali în funcţii publice" tocmai acest lucru îşi propune", a spus Dan Barna.

Din iniţiativă mai fac parte academicianul Mihai Şora, scriitorul Gabriel Liiceanu, precum şi alte personalităţi din societatea civilă, transmite redactorul RRA,  Alexandra Cristea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza