Îngrijorare la Chișinău în legătură cu exploziile din Tiraspol

Mai multe explozii au avut loc ieri la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, însă nu au fost victime. Se pare că a fost un atac cu lansator de grenade.

Adăugat: 26 Aprilie 2022
Ultima actualizare:26 Aprilie 2022

Politica Romaneasca
Foto: TV8/RadioChisinau
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 aprilie, ora 7:05) Oficialităţile din Republica Moldova şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu exploziile din oraşul Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria, susţinută de Rusia.

Mai multe explozii au avut loc ieri la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, însă nu au fost victime. Se pare că a fost un atac cu lansator de grenade.

Corespondență de la  Radio Chişinău - Ina Guţu

Potrivit informaţiei disponibile, persoane neidentificate au efectuat împuşcături din aruncător de grenade asupra sediului aşa-numitei structuri de securitate din regiune.

Conform datelor preliminare, nu există victime sau persoane rănite, se arată în comunicatul Biroului Politic de Reintegrare.

Oficialii mai spun că obiectivul urmărit ţine de crearea pretextelor pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale.

În acest context, Biroul Politic de Reintegrare cheamă la păstrarea calmului şi, împreună cu instituţiile naţionale competente, monitorizează evoluţiile acestui caz.

Membrii Serviciului de Informaţii şi Securitate s-au întrunit în şedinţă de urgenţă după acest incident. Informaţia a fost confirmată pentru presa de la Chişinău de către şeful SIS, Alexandru Esaulenco.

Amintim că Transnistria şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Republica Moldova, după un scurt război civil izbucnit după prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Locuit de aproximativ 500 de mii de persoane, acest teritoriu este dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi are desfăşuraţi 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza