Infrastructura și energia, prioritățile UDMR

Agricultura, industria alimentară, dezvoltarea infrastrcturii şi sectorul energetic sunt teme prioritare pe care candidaţii Uniunii Democrate Maghiare din România le vor susţine în Parlamentul European.

Adăugat: 14 Mai 2014
Ultima actualizare:14 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidatul UDMR, Csilla Hegedus a prezntat în cadrul unei dezbateri  cu reprezentanţi ai societăţii civile   obiectivele sale pentru Bruxelles.

Astfel, agricultura şi industria alimentară, dezvoltarea infrastrcturii şi sectorul energetic  dar şi  locrui de muncă pentru femei sunt teme prioritare pe care candidaţii Uniunii Democrate Maghiare din România le vor susţine în Parlamentul european, menţiona Csilla Hegedus.

"Prioritatea numărul 1 este crearea locurilor de muncă. Mamele cu doi-trei copii nu se mai pot întoarce pe piaţa muncii. Dacă vrem să facem ceva în acest sens şi să avem mai mulţi copii, să stimulăm familiile tinere, trebuie să facem câteva lucruri foarte pragmatice. O iniţiativă prioritară este şi sprijinul financiar pentru firmele care produc pentru export şi, bineînţeles, aderarea la Spaţiul Schengen şi aderarea la zona euro", a spus Csilla Hegedus.

Weber, apel la vot

Eurodeputatul PNL Renate Weber, candidat pentu un nou mandat  adresează  românilor  şi celor cu dublă cetăţenie din republica Moldova invitaţia de a participa la scrutinul 25 mai.

Votul lor va exprima, spune Renate Weber, dorinţa de apropiere faţă de Uniunea Europeană.

Declaraţia a fost făcută în cadrul lansării campaniei ''Cărţi din suflet pentru satele din Republica Moldova.''

Iniţiativa aparţine liberalilor din sectorul 2 iar timp de 10 zile bucureştenii pot dona cărţi pentru biblioteca din satul Maximova, se arată în comunicatul remis presei.

"Garanţia pentru tineri" pentru diminuarea șomajului

Emilian Pavel este unul din tinerii candidaţi aflaţi pe lista Alianţei PSD- UNPR- PC.

El le vorbeşte alegătorilor despre  un proiect al  socialiştilor europeni "Garanţia pentru tineri".

"Garanţia pentru tineri" este un proiect al socialiştilor europeni, care urmăreşte diminuarea procentului alarmant de şomeri în rândul tinerilor până în 25 de ani, un proiect pornit în 2012, cu un vot final în Parlamentul European în 2013. Tinerii au nevoie de sprijin şi au nevoie de ajutor. Este o posibilitate de a-i încuraja să rămână în ţară, de a le da demnitatea să trăiască din banii lor, şi nu banii părinţilor şi ai bunicilor", susține Emilian Pavel.

Accesul României în Schengen, obiectivul PMP

Candidaţii  Partidului Mişcarea Populară spune că România  nu trebuie să mai aibă nevoie de nicio viză pe teritoriul Uniunii Europene.

Accesul ţării noastre în spaţiul Schegen este  una din temele abordate şi la intâlnirea cu presa de Ziegfried Mureşan, candidat al PMP.

"Noi credem că România îndeplineşte condiţiile de aderare la Zona Schengen, instituţiile statului român sunt suficient de puternice pentru a apăra o graniţă externă a Spaţiului Schengen. Noi credem că Europa poate avea încredere în noi, că este timpul să aderăm la Zona Schengen şi europarlamentarii PMP vor lupta din prima zi în Parlamentul European pentru ca România să adere cât de curând în Zona Schengen", a subliniat Ziegfried Mureşan.

La aceeaşi conferinţă de presă, reprezentanţii partidului au solicitat primarului social democrat din Sectorul 3 să renunţe la decizia de a demonta corturile electorale ale PMP.

Dan Diaconescu, apel la vot

Președintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, le cere românilor să se prezinte în număr cât mai mare la votul pentru alegerile europarlamentare.

La o întâlnire electorală cu locuitorii  din Arad,  el a susţinut că formaţiunea sa va obține un scor bun la europarlamentare.

"Va fi o răsturnare de situaţie incredibilă sau neaşteptată pentru analiştii politici, dar foarte previzibilă, fiindcă eu vin din douăzeci şi ceva de judeţe şi peste tot oamenii sunt extrem de revoltaţi, peste tot, acolo unde noi, de exemplu, am obţinut 80 de voturi, într-un sat oarecare, acum ne bazăm pe 100 de voturi şi cred că, în consecinţă, vom lua mult peste 1.100.000 de voturi, pe care le-am obţinut în decembrie 2012. Aş vrea ca românii să se prezinte la vot", a susținut Dan Diaconescu.

Nicolae Vărbanciu: Sprijinim capitalul autohton

Candidatul Partidului Dreptății Sociale, Nicolae Vărbanciu, susține mărirea implicării statului în economie și sprijinirea prioritară a investitorilor auto.

"Noi nu suntem de acord ca statul să aibă rol minimal în economie, să încaseze taxe şi impozite, iar întreprinderile aducătoare de profit să fie numai în mâna investitorilor străini. Sprijinim capitalul autohton. Dacă ajungem în Parlamentul European, dorim ca muncitorul român, atât în România, cât şi în străinătate, unde munceşte, să aibă salariul similar cu muncitorii din ţările dezvoltate", spune Nicolae Vărbanciu.

Valentin Dăeanu: Avem nevoie de simț civic

Candidatul independent  Valentin Dăeanu pledează, în comunicatul remis presei, pentru responsabilitate, implicare şi datorie civică.

Alegătorii au pe 25 mai ocazia de a-şi impune voinţa, spune el.

Valentin Dăeanu consideră că pentru o societate cu temelii solide este nevoie de civism.

Candidatul independent îşi doreşte o altfel de politică, lucru pentru care, spune el, românii trebuie să participe la votul de peste două săptămâni.

Diaconu: Voi lupta impotriva abuzurilor care se fac asupra românilor

Actorul  Mircea Diaconu candidează ca independent pentru un mandat de eurodeputat.

Prezent la Timişoara, el  le-a mulţumit susţinătorilor săi  şi le-a promis locuitorilor  din oraşul de pe Bega că de la Bruxelles va lupta impotriva abuzurilor care se fac asupra românilor.

Un alt proiect al său este consolidarea legăturile între românii din diaspora.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
14 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza