Informaţii utile pentru zilele de Paşti

Serviciul de ambulanţă şi SMURD-ul au anunţat că vor avea program normal de lucru, aşa că, în caz de probleme, populaţia poate apela numărul unic de urgenţă, 112.

Adăugat: 22 Aprilie 2011
Ultima actualizare:22 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Creştinii comemorează, vineri, patimile prin care a trecut Iisus, de la reşedinţa lui Ponţiu Pilat, până la Golgota.


Vinerea Mare este considerată zi de doliu, iar credincioşii ţin post negru.


Deşi, potrivit legii, prima şi a doua zi de Paşte sunt libere, românii pot beneficia şi în această perioadă de o serie de servicii.


Serviciul de ambulanţă şi SMURD-ul au anunţat că vor avea program normal de lucru, aşa că, în caz de probleme, populaţia poate apela numărul unic de urgenţă, 112.


Dacă în ziua de Paşte, constataţi că mai aveţi nevoie de câteva cumpărături de ultimă oră, nu trebuie să vă faceţi griji foarte mari.


În timp ce majoritatea magazinelor vor avea mâine program scurt, unele hipermarketuri vor fi deschise chiar şi în prima zi de Paşte, doar câteva ore, ce-i drept.


În privinţa băncilor, acestea vor fi închise, însă au anunţat că bancomatele şi plăţile cu cardul vor funcţiona normal.


CFR Călători anunţă că, în perioada 23 -25 aprilie, va intruduce suplimentar trenuri, pe cele mai circulate regionale - Iaşi, Suceava şi Galaţi, în timp ce unele garnituri vor fi anulate, din cauza traficului redus.


În Capitală, metroul va circula, în noaptea de Înviere, la un interval de aproximativ 20 de minute, iar în ziua de 25 aprilie, va trebui să stăm în staţii, între 7 şi 10 minute, urmând ca, din a treia zi de Paşte, garniturile de metrou să circule ca în orice zi lucrătoare.


3 linii RATB vor circula în noaptea de Înviere, până la ora 5:30, la intervale de 30 de minute.


În ziua de Paşte, toate liniile de transport în comun vor circula ca în orice zi de duminica.


Aproape 20 mii de poliţişti vor acţiona în perioada Paştelui, pentru menţinearea ordinii publice.


Măsuri de suplimentare a personalului fiind luate inclusiv pentru fluidizarea traficului rutier în punctele de trecere a frontierei.


Poliţia Română recomandă populaţiei să evite situaţiile conflictuale, să-şi protejeze bunurile personale şi să nu le afişeze în mod ostentativ, dar şi să fie foarte grijulie cu flăcările lumânărilor, informează redactorul RRA.
 Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza