Înfiinţarea comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 se decide săptămâna viitoare

Conducerea Parlamentului a decis, astăzi, să propună plenului comun care va loc miercurea viitoare, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind desfăşurarea alegerilor şi rezultatul scrutinului din 2009.

Adăugat: 20 Aprilie 2017
Ultima actualizare:20 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

PSD şi ALDE susţin constituirea unei astfel de comisii, în timp ce PNL, USR şi PMP  se opun demersului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spune că Parlamentul trebuie să ancheteze modul în care s-au desfăşurat alegerile, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public.

"Au fost câteva obiecții din partea unor colegi de la PNL, USR, PMP care au spus că ei s-ar opune acestui proiect de hotărâre pentru că ar trebui să fie completat cu mai multe amendamente sau să fie mai clar. Unii colegi au spus că Parlamentul nu ar avea dreptul să investigheze aceste aspecte. Eu le-am spus că au toată libertatea să se gândească la amendamente care să îmbunătățească textul hotărârii", a declarat azi, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat şi care sunt obiectivele acestei anchete.

"În principal, să vadă dacă anumite persoane sau instituții s-au implicat într-un mod nelegal în desfășurarea, organizarea alegerilor și în influențarea rezultatului final. Unii dintre noi au contestat rezultatul alegerilor, nu s-au verificat tot ce am solicitat noi, poate cum o să avem șansa să ajungem la mai multe informații", a explicat el.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea  a anunţat că legea salarizării unitare va fi depusă luni la Parlament, într-o formă foarte apropiată de cea publicată pe site-ul PSD.

AUDIO- Declaraţiile integrale ale lui Liviu Dragnea, pe prima pagină, în playerul AUDIOAutor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza