Industria auto din România "devine tot mai importantă pe plan european"

Premierul şi preşedintele au participat la ceremonia de lansare a unui nou model de automobil Ford.

Adăugat: 12 Octombrie 2017
Ultima actualizare:12 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României, la ceremonia de lansare a unui nou model de automobil Ford
trimite pe mail

Industria auto din România devine tot mai importantă pe plan european, iar investiţiile străine trebuie să continue pentru dezvoltarea economică a ţări, au subliniat astăzi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose.

Ei au participat la ceremonia de lansare a unui nou model de automobil Ford.

Preşedintele Klaus Iohannis a amintit că România se află acum pe locul 11 în Europa în funcţie de producţia anuală de autoturisme şi că este esenţial ca ţara noastră să se dezvolte economic prin valorificarea oportunităţilor competitive pe care le avem în România.

Klaus Iohannis a mai susţinut că la Craiova, începând de astăzi, se vor crea noi locuri de muncă. 

Prin extinderea şi modernizarea fabricii Ford de la Craiova se creează încă 1.700 de noi locuri de muncă, ceea ce este o realizare foarte bună pentru economia locală şi regională.Astfel, şi ca urmare a investiţiilor străine, Craiova redevine un important centru industrial al României, a spus Klaus Iohannis. 

Premierul Mihai Tudose a susţinut că prioritatea executivului său rerezintă dezvoltarea infrastructurii.

"Astăzi, putem să spunem că în ceea ce priveşte infrastructura care leagă Craiova de restul lumii nu mai suntem la nivel de promisiuni, domnul preşedinte, suntem în grafic, şi la ora la care vorbim, zilele acestea, săptămâna această, săptămâna viitoare sunt lucrări de infrastructură, care sunt în procedură de licitare, de atribuire, au început să se întâmple lucruri şi pe această zonă", a susţinut Mihai Tudose. 

La rândul lor, oficiali americani, managerii uzinei şi diplomaţii au subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România, atât în plan economic, cât şi militar şi penrtu apărarea valorilor democratice în lume.

VIDEO Discursul premierului Mihai TudoseAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza