Încuviinţarea urmăririi penale a lui Ponta, în discuţia Camerei Deputaţillor

Solicitarea DNA de încuviinţare a urmării penale a premierului Victor Ponta intră în discuţia Biroului permanent, după care va fi trimisă Comisiei Juridice.

Adăugat: 5 Iunie 2015
Ultima actualizare:5 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va lua în discuţie, în această după-amiază,  cererea de încuviinţare a urmăririi penale formulate de procurorii anticorupţie pe numele premierul Victor Ponta, care este şi deputat.

Potrivit regulamentului, solicitarea DNA va fi trimisă Comisiei Juridice, care are un termen de cinci zile pentru formularea unui raport, cu posibilitatea prelungirii perioadei de analizare a dosarului.

După definitivarea raportului, documentul va fi trimis Biroului Permanent care va decide momentul includerii pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor a solicitării DNA.

Amintim că astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat.

Acuzaţiile sunt: fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari în care este implicat şi senatorul Dan Şova.

De asemenea, procurorii consideră că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi pentru trei infracţiuni de conflict de interese, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru.Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza