Incompatibilitatea lui Iohannis, decisă după alegeri

Magistraţii au respins cererea ANI de a judeca mai devreme dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

Adăugat: 27 Octombrie 2014
Ultima actualizare:27 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedinte PNL şi candidat ACL la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

Instanţa Supremă va judeca în 18 noiembrie recursul Agenţiei Naţionale de Integritate în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, după ce magistraţii au respins astăzi cererea agenţiei de a da un termen mai devreme de data stabilită iniţial.

Agenţia Naţională de Integritate ceruse devansarea termenului înainte de cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi nu la două zile după, cum au programat judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au admis în principiu recursul, informează redactorul RRA, Diana Surdu.

Amintim că anul trecut, în aprilie, magistraţii Curţii de Apel Alba au anulat raportul inspectorilor de integritate prin care primarul Sibiului, Klaus Iohannis fusese declarat in compatibil.

PNL "nu are emoţii"

Vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu spune că termenul stabilit de instanţă nu încurcă partidul său cu nimic.

El a adăugat, într-o declaraţie pentru Radio România, că, cităm, "nu are emoţii" în privinţa verdictului pe care îl va da Înalta Curte în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Incompatibilitatea lui Iohannis

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Pe 30 septembrie se anunţa că procesul privind incompatibilitatea lui Klaus Johannis va continua la Instanţa Supremă, după ce judecătorii au acceptat recursul făcut de ANI, la decizia anterioară prin care Klaus Iohannis obţinuse câştig de cauză.

Astfel, Klaus Iohannis va trebui să se prezinte din nou în faţa instanţei pentru a se apăra în faţa acestor acuzaţii de incompatibilitate.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza