Includerea României în programul Visa Waiver, discutată cu o delegaţie a Congresului american

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a vorbit cu delegația Congresului SUA despre importanţa includerii României în programul Visa Waiver.

Adăugat: 8 Octombrie 2017
Ultima actualizare:8 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Primirea delegației Congresului american de premierul Mihai Tudose
trimite pe mail

Includerea României în programul Visa Waiver şi continuarea parteneriatului strategic cu SUA au fost subiecte discutate la Bucureşti de către premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu o delegaţie a Congresului american.

România va rămâne un partener de încredere al SUA şi în cadrul NATO, le-a transmis premierul Mihai Tudose membrilor delegaţiei Congresului american, aflaţi la Bucureşti.

Şeful executivului a evidenţiat oportunităţile oferite ambelor părţi la nivelul parteneriatului strategic şi a subliniat faptul că ţara noastră este un pol de stabilitate şi securitate în regiune.

De asemenea, prim ministrul a menţionat contribuţia Armatei Române la misiunile Alianţei, iar în context, delegaţia americană a apreciat profesionalismul militarilor români.

Totodată, membrii Congresului SUA şi-au exprimat susţinerea pentru proiectele pe care România le are în domeniul siguranţei energetice.

Delegaţia americană a fost condusă de Mike Turner, copreşedintele Grupului de prietenie pentru România din Congres, iar la discuţii a fost prezent şi ambasadorul american Hans Klemm.

Din delegaţia română au făcut parte ministrul apărării, Mihai Fifor, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu şi ministrul energiei, Toma Petcu.

Cu delegaţia SUA a discutat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a vorbit despre importanţa includerii României în programul Visa Waiver şi despre faptul că excelenta cooperare în domeniul politico-militar trebuie extinsă şi în plan economic.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza