Incidente la scrutinul electoral

La alegerile locale din România au fost înregistrate mai multe incidente la vot.

Adăugat: 28 Septembrie 2020
Ultima actualizare:28 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Mai multe persoane sunt cercetate pentru că ar fi încercat să ofere sume de bani alegătorilor și au fost deschise dosare penale pentru fraudă electorală.
 
Două dosare penale pentru fraudă electorală au fost întocmite de polițiștii din Bihor: o femeie a votat de două ori în două localități diferite, iar o alta, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare dintr-o localitate în care nu avea stabilit domiciliul.
 
În județul Galați, mai multe persoane sunt cercetate pentru că ar fi încercat să ofere sume de bani alegătorilor din municipiul Tecuci pentru a-i convinge să voteze cu un anumit candidat.
 
O situație similară face obiectul unui alt dosar penal deschis de polițiștii din Dâmbovița, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la faptul că membrii unui partid politic ar fi dat bani cetățenilor din localitatea Ulmi pentru a-i determina să voteze.
 
Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore pentru că ar fi dat 200 de lei unor persoane pentru a vota un anume candidat, în orașul Măgurele din județul Ilfov.
 
La o secție din municipiul Petroșani procesul electoral a fost întrerupt pentru mai bine de o oră după ce s-a constatat că două persoane care intraseră în secție au venit cu buletine de vot gata ștampilate.
 
În județul Sibiu, șase secții de votare au permis accesul alegătorilor și după ora 21:00 deoarece erau cozi în afara secțiilor.
 
Aseară, Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului de Interne de prelungire a procesului de votare.
 
Aceasta fusese făcută pentru a da posibilitatea alegătorilor din secțiile în care procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti COVID-19 și care s-ar mai afla la ora 21:00 în proximitatea secției să voteze.


Autor:
Adriana Buzoianu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza