Incidente la Expoziţia Universale de la Milano

În Italia, incidente violente au avut loc între poliţie şi manifestanţi împotriva Expoziţiei Universale de la Milano, care şi-a deschis vineri porţile.

Adăugat: 2 Mai 2015
Ultima actualizare:2 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestatarii au incendiat mai multe maşini şi au aruncat cu petarde, fumigene şi pietre în forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene. Incidentele au avut loc în cursul unei manifestaţii la care au participat aproximativ 20 de mii de persoane, nemulţumite de risipirea banului public.

La Expoziţia Universală de la Milano, cu tema "Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă", sunt prezente 144 de ţări, între care şi România.

Corespondentul RRA, Elena Postelnicu, a stat de vorbă cu unii dintre românii care au vizitat pavilionul ţării noastre şi a aflat părerea acestora.
-: E bine, trebuie să fim prezenţi şi să arătăm cine suntem.
-: Mă bucur foarte mult, mai ales că sunt şi pasionată de turism, având şi un grup pe Facebook destul de numeros prin care promovez valorile româneşti, turismul eco sustenabil, care de fapt este şi una dintre tematicile acestui eveniment din partea României.

România a participat, după 1989, la toate cele patru Expoziţii Universale organizate până acum sub egida Biroului Internaţional pentru ExpoziţiiAutor:
Elena Postelnicu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza