Incidente electorale la Slatina

Mai multe persoane au fost amendate pentru abateri la Legea electorală, în cadrul alegerilor locale parţiale.

Adăugat: 3 Februarie 2013
Ultima actualizare:3 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Trei persoane, două din Slatina şi una din Hunedoara, au fost amendate, duminică,  de oamenii legii pentru abateri de la Legea electorală.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, în jurul prânzului, poliţiştii au fost sesizaţi de către A. Luminiţa  din municipiul Bucureşti, cu privire la faptul că, în cursul dimineţii, în zona Secţiei de votare nr. 46 Slatina, din cartierul Cireaşov, dintr-un autoturism, fără numere de înmatriculare, au coborât mai multe persoane.
 
Un echipaj de poliţie de ordine publică, aflat în apropiere, a intervenit prompt şi a luat măsuri de sancţionare cu avertisment a lui S. Constantin, de 55 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, pentru continuarea propagandei electorale dupa încheierea campaniei electorale.
 
De asemenea R. Constantin, din judeţul Hunedoara, a fost sancţionat cu avertisment, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Un echipaj al poliţiei rutiere a identificat pe B. Florin, de 32 ani, din municipiul Slatina, conducătorul autoturismului în cauză, care a fost sancţionat contravenţional  cu amendă în valoare de 1125 lei şi 6 puncte penalizare, pentru lipsa plăcuţă de înmatriculare faţă şi lipsa documente.
 
Claudia Radu a menţionat că, de la ora sesizării şi a luării măsurilor legale, autoturismul nu a mai fost reperat pe raza municipiului Slatina.
 
30% prezenţă la vot pentru Primăria Slatina
 
Prezenţa la vot în municipiul Slatina era până la ora 16:00 de circa 30%, potrivit unor surse din cadrul partidelor care au candidaţi la acest scrutin.
 
Conform aceloraşi surse, până la ora 16.00 au votat aproximativ 21.000 de slătineni din cei aproape 73.000 de alegători din municipiul Slatina.
 
Reprezentanţii partidelor consideră prezenţa la urne a fi una bună, în condiţiile în care populaţia a fost chemată la vot de trei ori în mai puţin de un an, ultima dată în urmă cu două luni.
 
La aceste alegeri nu s-au făcut raportări oficiale ale prezenţei la vot.
 
În aceste condiţii, partidele care au membri în secţiile de votare la alegerile locale parţiale pentru funcţiile de primari la Slatina şi Vitomireşti au realizat periodic estimări privind prezenţa la vot, dar datele sunt neoficiale.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi primarii din nouă localităţi din ţară sunt aleşi duminică, în urma unor alegeri locale parţiale.


Autor:
Laura Stoican
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza