Incident la metrou. Șefii Metrorex au fost demiși

Circulaţia metroului pe tronsonul Eroilor-Politehnica a fost întreruptă aproape trei ore din cauza unui scurt circuit.

Adăugat: 3 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis vineri dimineaţă pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi pe directorul de exploatare al societăţii, Liviu Daniel Dinu, au anunţat reprezentaţii ministerului.

Potrivit acestora, ministrul a dispus şi o anchetă severă la metrou.

Decizia a fost luată după ce, vineri dimineaţă, circulaţia metroului a fost blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăveşti din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit.

Circulaţia metroului pe tronsonul Eroilor-Politehnica s-a reluat cu puțin timp înainte de ora 8.00, după ce a fost întreruptă mai mult de două ore.

Metroul circulă acum normal, pe magistralele 1 şi 3, pe relaţiile Unirii - Izvor - Politehnica - Militari, respectiv Unirii - Eroilor - Gara de Nord - Grozăveşti.

A fost o întrerupere de aproape trei ore, cauzată de un scurt circuit.

Un jgheab de scurgere s-a desprins şi a căzut pe linia a treia care alimentează cu energie electrică reţeaua, o garnitură care tranzita tronsonul Eroilor - Politehnica a fost oprită, călătorii din tren au fost evacuaţi în siguranţă pe la staţia Eroilor.

Între Gorjului şi Politehnica s-a circulat în sistem pendulă alternativ, iar garniturile dinspre Republica au mers doar până la Unirii, cele de la Anghel Saligni, până la Izvor.

Pe tronsonul Dristor-Izvor, anunţurile în tren şi la difuzoarele din staţii se făceau la trei, patru minute, deşi problema a fost majoră, iar ministrul transporturilor, Felix Stroe, l-a şi demis pe directorul general Metrorex.

Cele două magistrale de metrou sunt foarte aglomerate la prima oră, oamenii care coborau la Unirii sau la Izvor, pe peron, erau pur şi simplu derutaţi, pentru că nu ştiau ce se întâmplă şi, foarte important, când ar putea să fie remediată problema.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza