Începe Summitul Social Tripartit

Summitul Social Tripartit de primăvară are ca temă "Pentru o Europă mai puternică, unită și orientată spre viitor". România este reprezentată de premierul Viorica Dăncilă.

Adăugat: 20 Martie 2019
Ultima actualizare:20 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă începe o vizită oficială de două zile la Bruxelles.

Astăzi are programată o întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi va participa la Summitul Social Tripartit, alături de preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk şi de şeful executivului comunitar, Jean Claude Juncker.

Summitul Social Tripartit de primăvară are ca temă "Pentru o Europă mai puternică, unită și orientată spre viitor".

Discuțiile se vor axa pe trei domenii: 50 de ani de mobilitate a forței de muncă, realizarea de investiții pe o piață unică mai aprofundată și mai echitabilă și valorificarea inițiativei "Un nou început pentru dialogul social, pentru conturarea noi pieţe a muncii".

România este reprezentată de premierul Viorica Dăncilă, care va coprezida, alături de înalți oficiali europeni, această reuniune.

Şeful Executivului spunea că tema de discuție, respectiv creșterea economică și ocuparea forței de muncă, vizează domenii în care Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a reușit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pentru majoritatea dosarelor legislative.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza