Începe summit-ul de primăvară al Consiliului European

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi-a exprimat speranţa că liderii europeni vor aproba recomandările făcute la sfârşitul anului trecut de Comisia Europeană.

Adăugat: 14 Martie 2013
Ultima actualizare:14 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul European de primăvară, dedicat, în mod tradiţional, chestiunilor economice, începe la Bruxelles, în contextul în care statele Uniunii Europene sunt încă afectate de criză.  

România va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, spunea miercuri,  în Parlamentul European, în pregătirea summit-ului, că este extrem de important ca responsabilii europeni să fie conştienţi de aşteptările foarte mari ale populaţiei europene, şi de dezbaterile care au loc în statele Uniunii, referitor la situaţia economică.

José Manuel Barroso şi-a exprimat speranţa că liderii europeni vor aproba recomandările făcute la sfârşitul anului trecut de Comisia Europeană. 

"Este important ca şefii de stat şi de guvern europeni să adopte priorităţile şi acţiunile cuprinse în analiza anuală a creşterii economice, publicate de Comisia Europeană pentru 2013, cContinuând creşterea economică şi consolidarea fiscală potrivită pentru fiecare stat membru în parte. Reformele structurale pentru sporirea competitivităţii şi măsurile de combatere a şomajului, în special şomajul în rândul tinerilor, merită o atenţie specială în momentul realizării programelor naţionale de reformă", a spus José Manuel Barroso. 

Situaţia economică a Uniunii va fi tema de început a discuţiilor liderilor europeni, care apoi vor analiza primul semestru european.

Prima sesiune de lucru va fi urmată, în jurul miezului nopţii, de o reuniune doar a statelor zonei euro.

Vineri, liderii europeni vor adopta concluziile reuniunii şi vor analiza relaţiile Uniunii cu Rusia, ca partener strategic.

Preşedintele pleacă la Bruxelles pentru două reuniuni

Preşedintele Traian Băsescu va pleca joi la Bruxelles, unde va participa la Summitul Partidului Popular European  şi la lucrările Consiliului European.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu va participa joi la Summitul PPE, urmând ca apoi să meargă la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European şi la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, şeful statului va lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, la finalul căreia va susţine o declaraţie de presă.

Citeşte aici programul preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu va pleca joi la Bruxelles cu o cursă de linie TAROM, după cum a confirmat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

Până în prezent, preşedintele efectua deplasările în străinătate cu o aeronavă închiriată în regim charter de la TAROM, neexistând un avion prezidenţial la dispoziţia sa.Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza