Începe sezonul excluderilor din PNL. Cherecheş şi Bot, daţi afară

Cherecheş şi Bot sunt propuşi pentru excluderea din PNL, iar Andrei Chiliman aşteaptă congresul pentru a-i decide soarta.

Adăugat: 14 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
trimite pe mail

Biroul Politic Central al PNL a votat pentru excluderea din partid a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi a deputatului de Bihor, Octavian Bot.

Decizia finală aparţine Delegaţiei Permanente care se va reuni săptămâna viitoare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, că pentru şedinţa Biroului Politic Central au fost înregistrate două solicitări de excludere din partid, formulate de filiale ale PNL.

"S-au făcut două propuneri de excludere, a primarului Cătălin Cherecheş de la Baia Mare,  propunere făcută de Biroul Judeţean Maramureş  şi excluderea domnului Octavian Bot, făcută de preşedintele organizaţiei Bihor, Cornel Popa", a susţinut Antonescu.

Ulterior, în absenţa liderului PNL care a părăsit şedinţa pentru a participa la o întâlnire cu premierul Victor Ponta,  conducerea partidului a decis să aprobe propunerile privind excluderea celor doi, urmând ca validarea acestei măsuri să fie făcută în Delegaţia Permanentă din 21 ianuarie.

PNL, un partid prea mic pentru Antonescu şi Chiliman

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a precizat că excluderea primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, nu a fost discutată, urmând ca în cadrul congresului partidului, propus pentru finalul lunii viitoare, acesta să-şi susţină punctul de vedere.

Mai mult, Antonescu a declarat că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

"Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost cerută de nimeni, pentru că domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum domnul  Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă", a spus Antonescu.

El a precizat, după şedinţa liderilor PNL, că nu se poate ca el şi Chiliman să rămână în acelaşi partid.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza