Începe sesiunea ordinară a Parlamentului. Ce au pe agendă parlamentarii

Parlamentarii trebuie să adopte bugetul şi să se pronunţe pe să prezinte punctul de vedere faţă de intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum

Adăugat: 1 Februarie 2017
Ultima actualizare:1 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miercuri 1 februarie începe sesiunea ordinară a Parlamentului.

Potrivit redactorul RRA, Iulia Gherman , primul punct pe agenda Senatului şi Camerei Deputaţilor este bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pentru acest an.

Cele două documente legislative vor fi dezbătute iniţial în comisiile de specialitate, iar apoi vor fi supuse aprobării plenului reunit al Legislativului.

După adoptarea bugetelor, senatorii şi deputaţii din comisiile parlamentare de buget-finanţe vor relua audierile pe tema rectificărilor bugetare pozitive realizate în 2016 de Guvernul Cioloş.

La aceste audieri vor fi invitaţi miniştrii din fostul Executiv.

Până pe 13 februarie, Parlamentul trebuie să prezinte punctul de vedere faţă de intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Tot în această lună se aşteaptă votul în parlament şi asupra unei iniţiative a societăţii civile, semnată de peste 3 milioane de români, care cer ca în Constituţie să fie precizat că familia se întemeiează pe căsătoria liber consimţită dintre bărbat şi femeie, şi nu dintre soţi, cum prevede acum legea fundamentală.

Şi proiectele elaborate de guvern privind graţierea şi modificarea codurilor penale vor ajunge în parlament, fie ca proiecte de lege, fie prin asumarea răspunderii guvernului în faţa legislativului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza