Începe şcoala dar şi Târgul Gaudeamus- Carte şcolară

Pentru trei milioane de elevi, dar şi pentru profesori, începe azi, noul an şcolar, iar principalele autorităţi ale statului aşteptate la festivităţi inaugurale în mai multe localităţi din ţară.

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Iohannis, împreună cu ministrul culturii, la Târgovişte, premierul, la Târgu Jiu, iar preşedintele Senatului, la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Ăncepe noul an şcolar, dar mulţi elevi vor merge la cursuri în clădiri vechi, care nu respectă normele sanitare. 20% din locaţiile în care funcţionează şcolile şi grădiniţele din ţară nu au primit toate autorizaţiile.

Există şi sedii care se află încă în procedură de verificare, în timp ce la altele nu au fost finalizate lucrările de renovare-reabilitare

În ceea ce priveşte manualele, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că acestea vor exista pe băncile tuturor elevilor, încă din prima zi de şcoală.

El a menţionat că a primit asigurări în acest sens de la toate inspectoratele şcolare judeţene.

La câteva zile distanţă, începe şi Târgul Gaudeamus - Carte şcolară, organizat de 13 ani de SRR.

Nicu Popescu a prefaţat evenimentul printr-o discuţie cu directorul Centrului Cultural Media al Radioului public, Oltea Şerban Pârâu.

Oltea Şerban Pârâu: Am optat pentru a face în aer liber acest târg, într-un loc ales în premieră, este vorba despre Parcul Cişmigiu, intrarea din Bdul Regina Elisabeta, în vecinătatea Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr". Este foarte în drum, aş spune aşa, şi pentru elevi, şi pentru cei care se plimbă în week-end, doar vremea să ţină cu noi, pentru că programul de vizitare al târgului este zilnic între 10:30-19:30, cum spuneam de pe 16 septembrie până pe 27 septembrie. Este vorba de aproape două săptămâni.

Reporter: Care-i oferta? Cu ce-i atragem?

Oltea Şerban Pârâu: Radio România, prin Centrul Cultural Media, organizează acest târg, aşa cum spuneam, de mult timp, este cel mai longeviv eveniment de profil, iar la această ediţie, deja cred că oferta este foarte, foarte conturată. Există ofertă aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de Ministerul Învăţământului, disponibilă într-un singur spaţiu, aşadar nu trebuie umblat dintr-o librărie în alta. Cam toate se găsesc la Târgul Gaudeamus-Carte Şcolară. Ideea a fost de a crea pentru toţi cei implicaţi în acest proces educaţional, că sunt profesori, că sunt elevi, că sunt părinţi, până la urmă, cei care scot banii din buzunar şi cumpără manualele sunt părinţii, a crea un cadru adecvat pentru a putea răsfoi aceste manuale, a le achiziţiona şi, de ce nu, a putea şi alege la un moment dat, în afară de ceea ce solicită profesorii, şi alte cărţi care ar putea fi de folos celor mici. Bineînţeles, există pachete speciale, oferte promoţionale, discounturi, fiecare editură abordează în felul ei aceste târguri. Ne-am bucurat de susţinerea Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar, CreArt - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Bucureştiului şi toţi cei care te ajută să faci un eveniment în parc, nu e uşor deloc, şi anul acesta suntem susţinuţi de Ministerul Culturii, dar şi de doi parteneri privaţi: BRD Group Société Générale şi Vodafone România.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza