Începe săptămâna protestelor

Sindicatele sunt nemulţumite de măsurile de austeritate şi încep, grevele. Primii sunt profesorii, care au intrat , luni, în grevă generală pe termen nelimitat.

Adăugat: 31 Mai 2010
Ultima actualizare:31 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În semn de solidaritate,alături de profesori au intratm luni, în grevă funcţionarii publici şi angajaţii din sănătate.Liderii marilor confederaţii sindicale au anunţat, săptamâna trecută, că peste un milion de bugetari din mai multe domenii vor intra în grevă în aceasta săptamână. Cei mai mulţi sunt profesori şi funcţionari publici.Totuşi activitatea nu va fi complet blocată. Bacalaureatul se va desfaşură potrivit calendarului stabilit, iar în unele şcoli se vor ţine cursuri pentru că profesorii au ales să nu participe la protest. Şi unele ghişee din administraţie vor fi deschise, dar foarte puţine.Angajaţii din sistemul sanitar vor fi în grevă de solidaritate pâna la ora 15:00, dar se vor asigura urgenţele.  

 

Grevă la metrou şi la RATB


Marţi, numarul greviştilor va creşte cu salariaţii de la metrou şi RATBTotuşi, bucureştenii vor beneficia de unele mijloace publice de transport, pentru că nu toate sindicatele din regie participa la grevă.Angajaţii de la CFR decid, luni, dacă încetează sau nu lucrul, iar cei de la TAROM au anunţat că deocamdata nu participă la proteste.Autor:
Adăugat:
31 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza