Începe Programul Rabla!

Guvernul a aprobat acordarea unei prime de casare de 6.500 de lei pentru autoturismele mai vechi de opt ani, tichet ce poate fi folosit la achiziţionarea unei maşini noi.

Adăugat: 11 Mai 2017
Ultima actualizare:11 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Startul pentru ediţia din acest an a Programului Rabla se dă săptămâna viitoare, astfel încât toţi cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă se pot înscrie pentru a obţine finanţare,  a anunţat astăzi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Guvernul a aprobat acordarea unei prime de casare de 6.500 de lei pentru autoturismele mai vechi de opt ani, tichet ce poate fi folosit la achiziţionarea unei maşini noi, care generează maximum 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

La aceasta se poate adăuga un ecobonus, a explicat ministrul Graţiela Gavrilescu.

"Am păstrat suma de 6.500 de roni, cu diferenţa că anul acesta acordăm 1.700 de lei pentru maşinile hibrid şi 1.000 de lei pentru maşinile care poluează cu emisii de până în 98 de grame pe monixid de carbon. Au posibilitate ca la prima de casare de  6.500 de roni să cumuleze şi 1.700 şi 1.000 de lei, în funcţie de maşina pe care doreşte să o achizioneze", a spus  Graţiela Gavrilescu. 

Bugetul alocat anul acesta este de 180 de milioane de lei pentru programul Rabla Clasic, iar pentru Rabla Plus de 45 de milioane de lei.

Prin Programul Rabla Plus, subvenţiile acordate pentru cei care doresc să-şi cumpere o masina suta la suta electrică se ridica la 45 de mii de lei, şi în aceste caz nu există obligativitatea de a casa sau radia o maşină uzată.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza