Începe programul de pregătire pentru studenții care vor să facă stagii de pregătire la Guvern

Dacă ai maxim 25 de ani, eşti student sau ai absolvit o facultate din România sau din străinătate şi eşti interesat să capeţi experienţă în domeniul administraţiei publice centrale, poţi deveni intern la Guvern.

Adăugat: 16 Iulie 2017
Ultima actualizare:16 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Eşti interesat să capeţi experienţă în domeniul administraţiei publice centrale?

Luni debutează ediţia din această vară a programului oficial de pregătire, organizat de Guvern, pentru studenţii şi tinerii absolvenţi români care vor să facă stagii de pregătire în domeniul administraţiei publice.

Se pot înscrie la stagiu tinerii care nu au depăşit vârsta de 25 de ani şi care studiază sau au absolvit în ţară sau în străinătate.

Cum poți deveni intern la Guvern?

Dacă ai maxim 25 de ani, eşti student sau ai absolvit o facultate din România sau din străinătate şi eşti interesat să capeţi experienţă în domeniul administraţiei publice centrale, poţi deveni intern la Guvern.

Programul guvernamental care le oferă tinerilor această posibilitate debutează luni şi se află la a cincea ediţie.

Până pe 18 septembrie, stagiarii înscrişi în program au posibilitatea să participe zilnic la activităţi ale ministerelor din executiv, să ia parte la întâlniri şi discuţii cu miniştri, înalţi oficiali ai statului şi reprezentanţi diplomatici.

Condiţiile de participare sunt să fii cetăţean român, să nu fii angajat în câmpul muncii şi să nu mai fi participat la ediţiile anterioare ale programului.

Mai mult, ediţia din acest an este a treia din istoria programului în care stagiarii beneficiază de o bursă, în condiţiile în care se implică în activităţile comune şi în activităţile specifice instituţiei gazdă cel puţin şase ore pe zi.

Cuantumul bursei este de 1000 de lei pe lună.

La final, după cele două luni de internship absolvenţii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului instituţional prin care se atestă participarea lor la practică în administraţia publică şi abilităţile deprinse în cadrul stagiului.

Pentru cei interesaţi să participe la viitoarea ediţie a stagiului pentru tineri organizat de Guvern, formularul online de înscriere este disponibil la adresa intership.gov.ro/profil.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza