Începe plata subvențiilor pentru fermieri

Ministrul agriculturii a remarcat faptul că România este singura ţară a Uniunii Europene care a încheiat procedura de depunere a cererilor pentru subvenţii până la 15 mai.

Adăugat: 24 Septembrie 2017
Ultima actualizare:24 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

De la jumătatea lunii viitoare va începe plata subvenţiilor către fermieri, a anunţat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El i-a îndemnat pe reprezentanţii APIA să-i sprijine pe agricultori pentru ca aceştia să nu facă multe drumuri pentru încasarea banilor.

Ministrul a ţinut să remarce faptul că România este singura ţară a Uniunii Europene care a încheiat procedura de depunere a cererilor pentru subvenţii până la 15 mai.

Primii care vor primi, în avans, o parte a subvenţiilor, sunt fermierii din sectorul vegetal, iar cei din zootehnie vor primi avansul plăţilor naţionale la iarnă, a mai spus Petre Daea.

"Subvenția de la animale va începe de pe data de 1 decembrie încolo, pentru că nu putem parcurge perioada de retenție de șase luni. De aceea am solicitat eu acest mecanism foarte exact și foarte bun pentru țară, ca să depunem cererile până pe data de 15 mai. Data de 15 noiembrie se poate încheia controlul și putem să dăm drumul la subvenții", a spus Petre Daea.

Petre Daea s-a aflat, ieri, la Iaşi la un târg agricol, după cum transmit colegii  de la Radio România Iași, și  a pledat pentru stimularea zootehniei.

Aceasta în condiţiile în care - a menţionat reprezentantul guvernului - în producţia vegetală randamentele sunt remarcabile.

Astfel, de exemplu, în România se cultivă 2,5 milioane de hectare cu porumb, care este cea mai mare suprafaţă cultivată din Uniunea Europeană.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza