Începe numărătoarea inversă până la votul moţiunii de cenzură a PSD

Moţiunea are şanse foarte mari să treacă, potrivit declaraţiilor politice de până acum, ar obţine un număr de voturi de la PSD, USR PLUS şi AUR cu mult peste nivelul critic necesar.

Adăugat: 1 Octombrie 2021
Ultima actualizare:1 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

A început numărătoarea inversă până la votul moţiunii de cenzură PSD de marţi, ce ar urma să demită guvernul Cîţu şi să deschisă calea către un guvern tehnocrat, urmat de alegeri anticipate, potrivit planului social-democraţilor.

Moţiunea are şanse foarte mari să treacă, potrivit declaraţiilor politice de până acum, ar obţine un număr de voturi de la PSD, USR PLUS şi AUR cu mult peste nivelul critic necesar.

Pentru ca moţiunea să treacă şi implicit guvernul să fie demis ar fi necesar ca 234 de parlamentari să voteze 'pentru'.

PSD contează pe voturile celor 157 de deputaţi şi senatori la care s-ar adăuga 80 de la USR PLUS şi 43 de la AUR, formaţiuni care s-au exprimat în favoarea moţiunii, în total 280 de voturi. PNL, cu 134 de parlamentari, ar putea conta pe susţinerea UDMR şi a reprezentanţilor minorităţilor naţionale, în total doar 181 de voturi împotriva moţiunii.

În documentul prezentat în plen, criticile social-democraţilor au vizat, între altele, situaţia economică şi scumpirile la energie, gradul de îndatorare a ţării sau gestionarea epidemiei de COVID-19. USR PLUS, foşti parteneri de guvernare ai liberalilor, spun că nu sunt de acord cu toate punctele din moţiunea iniţiată de social-democraţi, dar că o vor vota pentru că premierul nu mai are susţinerea unei majorităţi parlamentare.

Florin Cîţu îi acuză pe adversarii politici că "vor să arunce ţara în aer" şi că în loc să se gândească la soluţii pentru români, ei vin să dea jos guvernul.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza