Începe Congresul ALDE

Azi, în prima zi a Congresului ALDE vor fi aduse modificări la statutul partidului, urmând ca sâmbătă, în cadrul Congresului ordinar, să fie aleasă o conducere unică a formaţiunii.

Adăugat: 21 Aprilie 2017
Ultima actualizare:21 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe organizaţii au cerut convocarea acestui Congres, în condiţiile în care  formula tranzitorie de conducere, din prezent, trebuie schimbată, afirma copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu. 

Celălalt copreşedinte ALDE, Daniel Constantin a contestat, în instanţă, decizia de convocare a Congresului, pe motiv că ar fi nestatutară şi a cerut anularea reuniunii.

Tribunalul Bucureşti a respins  contestaţia, însă Daniel Constantin a făcut recurs .

Neînţelegerile dintre copreşedinţii ALDE au apărut luna trecută, când Daniel Constantin a denunţat public modul în care Călin Popescu Tăriceanu conduce partidul.

Tot atunci, lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic şi a fost remaniat şi din Guvernul Grindeanu, unde deţinea funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului.

Aşadar, este de aşteptat ca scandalul politic dintre cei doi să fie tranşat cu prilejul   Congresului ALDE, de la sfârşitul acestei săptămâni.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza