Începe conferinţa internaţională pe tema cooperării între majoritatea politică şi opoziţie

Administraţia Prezidenţială şi Comisia de la Veneţia, cu sprijinul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizează, la Palatul Cotroceni, conferinţa internaţională cu tema "Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie, într-o democraţie".

Adăugat: 6 Aprilie 2017
Ultima actualizare:6 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Palatul Cotroceni
trimite pe mail

Conferinţa internaţională, ale cărei lucrări vor fi deschise de preşedintele Klaus Iohannis, va oferi celor aproximativ 100 de participanţi o platformă de dezbatere a celor mai dificile aspecte ale interacţiunii dintre majoritate şi opoziţie.

Totodată, îşi propune să identifice modalităţile prin care această interacţiune poate deveni mai eficientă în beneficiul democraţiilor europene şi ale cetăţenilor acestora.  

"Este o conferinţă care îşi doreşte să sublinieze importanţa cooperării între majoritatea politică şi opoziţie, într-o societate echilibrată, pluralistă, cu respectarea normelor statului de drept şi regulilor unei democraţii. La finalul acestei conferinţe, Comisia de la Veneţia va întocmi un raport care ar trebui să traseze câteva direcţii principale în legătură cu modul în care majoritatea politică ar trebui să se comporte şi să interacţioneze cu opoziţia", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

Evenimentul, care se desfăşoară azi şi mâine, este structurat pe mai multe sesiuni de lucru şi va reuni reprezentanţi ai parlamentelor naţionale europene, ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, membri ai Comisiei de la Veneţia, ai clasei politice din România şi ai societăţii civile.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza