Începe calendarul alegerilor parlamentare

Alegerile pentru deputaţi şi senatori sunt organizate pe baza unei noi legislaţii, printre noutăţi aflându-se şi revenirea la listele cu candidaţi.

Adăugat: 12 Septembrie 2016
Ultima actualizare:12 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente
trimite pe mail

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie doar trei zile pentru a se înscrie în Registrul Electoral.

La alegerile parlamentare de la 11 decembrie, ei vor putea vota prin corespondenţă, pentru prima dată.

Alegerile pentru deputaţi şi senatori sunt organizate pe baza unei noi legislaţii, printre noutăţi aflându-se şi revenirea la listele cu candidaţi.

Astăzi începe calendarul acţiunilor prinind alegerile parlamentare, despre care  vorbeşte preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru. 

"Constituirea Biroului Electoral Central. Şi se va înfiinţa şi Biroul de Circumscripie 43 privind votul din străinătate, care va fi organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi se adresează cetăţenilor români aflaţi în afara ţării. Următorul pas va fi comunicarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a numărului de alegători înscrişi în Registrul Electoral şi a numărului minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală", a spus Ana Maria Pătru.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, i-a mai declarat redactorului RRA,  Cătălin Purcaru, că în aceste zile are loc întocmirea şi tipărirea de către Autoritatea Electorală a listelor pentru votul prin corespondenţă şi transmiterea acestora către Poşta Română, precum şi înregistrarea la Biroul Electoral Central a protocoalelor de constituire a alianţelor electorale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza