Începe Bacalaureatul

Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep azi.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la Limba şi literatura română, s-a încheiat.

Aceasta a fost susţinută de peste 137.000 de abolvenţi de liceu.

Mâine, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba maternă, miercuri este programată proba obligatorie, iar vineri cea la alegere a profilului.

Primele rezultate se vor afişa în 12 iulie, când cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii.

Pentru a promova acest examen, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la fiecare probă, iar media generală trebuie să fie de cel puţin 6.

Ministerul Educaţiei le reaminteşte elevilor că vor fi excluşi din examen dacă vor fi găsiţi cu diverse surse de informare, chiar dacă nu le-au folosit.

Accesul candidaţilor în centrele de examen se face între orele 7:30 şi 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare sau notiţe care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile, sau orice alte mijloace de calcul sau comunicare.

Candidaţii pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot utiliza numai creion negru.

Pe 12 iulie vor fi afişate notele, iar cei nemulţumiţi vor depune şi contestaţiile.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 16 iulie.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale, cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza