Începe a doua sesiune ordinară a Parlamentului

Senatul şi Camera Deputaţilor sunt convocate pe 1 septembrie în cea de-a doua sesiune ordinară a acestui an.

Adăugat: 1 Septembrie 2020
Ultima actualizare:1 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii încep astăzi o nouă sesiune ordinară, ultima din această legislatură.

Sesiunea ordinară anterioară s-a desfăşurat atipic, pe fondul pandemiei de COVID-19, atât deputaţii, cât şi senatorii întrunindu-se în mare parte în şedinţe de plen şi în comisii online.

În prima zi de lucru a sesiunii ordinare vor fi alese conducerile celor două Camere ale Parlamentului, fiind desemnaţi, prin vot, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

În analiza parlamentarilor va fi proiectul de rectificare bugetară, aprobat deja de Guvern şi care trebuie să primească şi votul în cele două Camere.

Proiectul va fi dezbătut mai întâi în comisiile de specialitate.

Pe agenda senatorilor şi deputaţilor se află mai multe proiecte legislative şi ordonanţe ale Guvernului privind măsuri în domenii precum sănătatea, educaţia sau protecţia socială, în contextul epidemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, îşi va continua activitatea, cel puţin pentru încă 30 de zile, Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat în aprilie la cules de sparanghel în Germania.

Au fost audiate deja mai multe persoane şi s-au strâns documente de la companiile care au transportat muncitori sezonieri către Aeroportul din Cluj , susţin membrii Comisiei.

Pentru clarificări au fost invitaţi la audieri ministrul de interne, Marcel Vela, cel al transporturilor, Lucian Bode, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Cluj, ai unor firme de transport şi de intemediere de forţă de muncă.

Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, PRO România şi ALDE.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza