Încep discuțiile Guvern - sindicate pe Ordonanța privind salarizarea bugetarilor

Guvernul urmăreşte să majoreze doar salariile mici din administraţie, pentru că resursele bugetare sunt limitate, a explicat pentru Radio România Actualităţi, ministrul de finanţe Anca Dragu.

Adăugat: 24 Aprilie 2016
Ultima actualizare:24 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Ministerul Muncii va începe mâine discuţiile cu partenerii sociali pentru o nouă ordonanţă de urgenţă privind eliminarea unor inechităţi din sistemul de salarizare a bugetarilor.

Actul normativ ar urma să fie finalizat în cel mult trei săptămâni.

Guvernul urmăreşte acum să majoreze doar salariile mici din administraţie, pentru că resursele bugetare sunt limitate, a explicat pentru Radio România Actualităţi, ministrul de finanţe Anca Dragu.

"Avem la dispoziţie această anvelopă bugetară de două miliarde de lei pentru 2016 şi încă două miliarde pentru 2017 şi încercăm în acest fel să o luăm gradual, să o luăm cu închiderea inechtităţilor şi majorării salariale de la baza grilei salariale", a spus Anca Dragu.

Anca Dragu a mai spus că datele Ministerului de Finanţe arată că veniturile la buget, în prima parte a anului, au fost mai mari decât estimările.

Dacă tendinţa va continua, este posibilă aplicarea de la 1 iulie a legii de majorare a indemnizaţiilor pentru mame.

"Noi ne uităm la execuţia bugetară pe primele trei luni, astfel încât la rectificarea bugetară să putem reîntregi bugetul de asistenţă socială de la Ministerul Muncii, practic să alocăm resursele necesare. Legea ar putea intra în aplicare aşa cum a fost prevăzută, pe baza economiilor pe care le vedem deja la buget şi uneori mai bune colectări de venituri publice", a susținut ministrul de finanţe, Anca Dragu, într-un interviu realizat de Ruxandra Săraru.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza