Încep cursuri de limba română în Valea Timocului

La Casa românească din Timoc au fost inaugurate cursuri de limba română pentru comunitatea de români.

Adăugat: 7 Februarie 2016
Ultima actualizare:7 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În localitatea Bor, din Valea Timocului, în Serbia, a avut loc sâmbătă  deschiderea oficială a cursurilor de limbă română, la care s-au înscris 25 de copii.

Vor fi predate, de asemenea, elemente de cultură naţională, iniţiativa vizând păstrarea identităţii româneşti pentru comunitatea de români din Valea Timocului.

Cusurile se vor desfăşura la Casa Românească din Timoc, inaugurată în noiembrie.

După cum ne-a transmis Ludovic Vulea, de la Radio România Craiova, la eveniment au fost prezenţi şi consulul general al României la Zaječar, Iulian Niţu, care i-a asigurat pe organizatori că vor avea tot sprijinul său.

"Salut iniţiativa românilor din Serbia de a începe cursurile, mai ales că în Bor, în comparaţie cu celelalte regiuni ale Serbiei de Est, situaţia este tristă, având în vedere că dumneavoastră din Bor şi cei din Negotin sunteţi singurii care nu aveţi absolut niciun copil la orele de limba română la şcoli şi la licee. Sperăm ca aceste cursuri de limba română să încurajeze şi părinţii să îşi înscrie la vară copiii la cursurile de limba română la şcoală. Vă asigur, cu tot ce vom putea vă vom sprinini", a spus Iulian Niţu.

Conform recensământului sârbesc din 2011, comunitatea de români din Timoc ar număra aproximativ 35.000 de persoane.

Se estimează însă că numărul lor ar fi în prezent mult mai mare.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza